5 TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE BESTE BAND

Er zijn banden in vele soorten en maten. Een paar tips waar je op kan letten bij de aanschaf en het onderhoud van je banden:

R

Let op het bandenlabel

Op alle nieuwe banden voor personen- en bestelwagens zit het Europese bandenlabel. Hiermee kun je banden vergelijken wat betreft de grip van de band op nat wegdek, het brandstofverbruik en het geluid
R

Bekijk de bandentests

Daarnaast zijn er verschillende betrouwbare testen die banden op nog meer punten beoordelen, zoals slijtvastheid, remmen op sneeuw, handling of aquaplaning. Bij de ANWB vind je de laatste bandentests.
R

Controleer je bandenspanning

Wist je dat 60% van de auto’s met te zacht opgepompte banden rijdt? Controleer daarom tenminste elke twee maanden je bandenspanning en breng de banden op spanning. De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in uw auto (deurstijl, handschoenenvakje of tankdop). 
R

Controleer je banden regelmatig

Check elke 2 maanden je banden
Ruim 450.000 auto’s hebben ten minste één band die zo slecht is dat de eigen veiligheid en die van de medeweggebruiker in gevaar is. Loop daarom elke 2 maanden even rond de auto en kijk naar het profiel (nog diep genoeg?), beschadigingen op de zijkant, scheuren en bobbels.
R

Bezoek ons!

Meer weten? Vraag onze specialisten om advies. Wij helpen je graag verder!

Geen verrassingen

Je krijgt altijd vooraf een passende offerte, dus geen verrassingen achteraf.

Ervaren monteurs

De beste zorg voor je auto. Al onze monteurs hebben jaren aan ervaring.

Klaar terwijl je wacht

We helpen je snel weer veilig op weg. Vaak kun je wachten tot je auto klaar is.

Vragen over onze banden service?

Wij helpen u graag!

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30- 17.00 uur.