Belangrijk om te weten

Belangrijk om te weten

We zitten graag in onze auto. We letten bij de aanschaf dan ook niet alleen op de kosten maar ook op het merk, het model, de kleur en de accessoires. Gek genoeg vergeten we hierbij vaak de vier belangrijkste onderdelen van de auto: de banden. Zij zijn het enige contact van je auto met de weg en bepalen voor een groot deel de prestaties van je auto. Kiezen voor betere én goed opgepompte banden is veiliger, zuiniger, schoner en stiller.

Bandenlabel

Op alle nieuwe banden voor personen- en bestelwagens zit het Europese bandenlabel. Hiermee kun je banden vergelijken wat betreft de grip van de band op nat wegdek, het brandstofverbruik en het geluid.

VEILIGER

Hoe meer grip, hoe korter de remafstand en hoe minder het risico op ongevallen. Rechts bovenaan het bandenlabel vind je de score voor de grip op nat wegdek. Dit is een indicatie hoe veilig de band is en geeft de remweg weer van 80km/u naar stilstand. Met een band van klasse A is je remweg maar liefst tot 18 meter korter dan met een band van klasse F.

ZUINIGER

De rolweerstand van je banden bepaalt ongeveer 20% van je brandstofverbruik. Links bovenaan op het label staat deze afgebeeld. Hoe groter de rolweerstand, hoe meer brandstof je verbruikt. Een band van klasse A verbruikt tot 7,5% minder brandstof dan een band van klasse G. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

STILLER

Het geluid dat je auto maakt, is een combinatie van motorgeluid en rolgeluid. Als je sneller rijdt dan 30 km/u, wordt het rolgeluid sterker dan het motorgeluid. Onderaan op het bandenlabel staat het externe afrolgeluid uitgedrukt in dB en zichtbaar gemaakt door drie golfjes. Bij een golfje minder halveert de geluidssterkte. Dus van drie golfjes naar één golfje is het geluid zelfs 75% minder.

Geen verrassingen

Je krijgt altijd vooraf een passende offerte, dus geen verrassingen achteraf.

Ervaren monteurs

De beste zorg voor je auto. Al onze monteurs hebben jaren aan ervaring.

Klaar terwijl je wacht

We helpen je snel weer veilig op weg. Vaak kun je wachten tot je auto klaar is.

Vragen over onze banden service?

Wij helpen u graag!

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30- 17.00 uur.