TIPS VOOR HET CONTROLEREN VAN JE BANDENSPANNING

R

Controleer bij voorkeur als de band koud is

Heb je 15 minuten  of  5 km gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning!
R

Waar vind ik de bandenspanning?

De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in uw auto (deurstijl, handschoenenvakje of tankdop). Let op: De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.
R

Bandenmaat?

Indien op de sticker meerdere bandenmaten staan vermeld, let dan goed op de bandenmaat die daadwerkelijk onder de auto is gemonteerd. Als deze bandenmaat er niet bij staat, gebruik dan de zwaarbelaste adviesbandenspanning van de meest gelijkende bandenmaat.
R

Zomer- of winterbanden

De adviesspanning volgens de sticker of instructieboekje in je auto is voor een zomerband. Tel hier voor winterbanden met dezelfde bandenmaat 0,2 bar bij op.
R

Meteen oppompen

Bij de meeste tankstations kun je de bandenspanning controleren en in één moeite door de banden oppompen. Dit is niet altijd gratis. Let bij tankstations goed op dat er niet ongewild lucht wordt afgeblazen. Als de gemeten waarde hoger is dan de ingestelde waarde gaat de bandenpomp lucht uit de band blazen. Laat het liefst iemand meekijken met de meting en haal de pompstok bij een hogere spanning direct weer van het ventiel. Zet vervolgens de spanning per as gelijk op de hoogst gemeten waarde.
R

Vergeet niet om ook je reservewiel te controleren

Bij het reservewiel moet de bandenspanning 0,5 bar hoger liggen dan de voorgeschreven adviesspanning zodat hij bij pech steeds gebruiksklaar is.

Geen verrassingen

Je krijgt altijd vooraf een passende offerte, dus geen verrassingen achteraf.

Ervaren monteurs

De beste zorg voor je auto. Al onze monteurs hebben jaren aan ervaring.

Klaar terwijl je wacht

We helpen je snel weer veilig op weg. Vaak kun je wachten tot je auto klaar is.

Vragen over onze banden service?

Wij helpen u graag!

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30- 17.00 uur.