Uitlijnen

Uitlijnen

Verkeerd uitgelijnde wielen werken de natuurlijke beweging van uw voertuig tegen, waardoor stuurproblemen, hoger brandstofverbruik, vermoeidheid bij de bestuurder en vroegtijdige en onregelmatige bandenslijtage kunnen ontstaan. Goed uitgelijnde wielen zorgen ervoor dat u veilig, duurzaam en energiezuinig rijdt. Laat uw banden dus regelmatig controleren door onze technici. Met behulp van onze moderne uitlijnapparatuur zorgen wij voor de perfecte uitlijning van de wielen van uw voertuig.

Wieluitlijning bestaat uit het aanpassen van de hoek die de wielen van het voertuig maken ten opzichte van het wegdek. Elk wiel heeft een door de fabrikant als ideaal bepaalde stand (wielvlucht, askanteling en toe/uitspoor). De meest voorkomende verschijnselen die erop wijzen dat uw voertuig niet goed is uitgelijnd, zijn een ongelijkmatige of een extra snelle slijtage van de banden of het trekken van het voertuig naar één kant van de weg. Als u zulke problemen opmerkt, is het waarschijnlijk dat uw wielen niet goed zijn uitgelijnd. In dit geval adviseert Rass bandenspecialist om door ons de uitlijning te laten controleren.

Wij maken gebruik van een moderne computergestuurde uitlijnmachine.
De beste manier van uitlijnen is de uitlijning van alle vier de wielen. Voor deze methode van uitlijnen plaatst de technicus een instrument op ieder wiel om de standen op te meten. Vandaag de dag hebben veel voertuigen een instelbare achterwielophanging, maar zelfs zonder die voorziening is het nuttig om naar de uitlijning achter te kijken, omdat afwijkingen met de uitlijning van de voorwielen kunnen worden gecompenseerd. Uitlijning van uitsluitend de voorwielen is eigenlijk overbodig geworden.

Telefoon

+31 (0)45 535 0222

Locatie

Langheckweg 16
6468 EL Kerkrade

Telefoon

+31 (0) 45 5350222

Email

info@rass.nl

Locatie

Langheckweg 16
6468 EL Kerkrade

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 17:00

Contact

1 + 10 =

Geen verrassingen

Je krijgt altijd vooraf een passende offerte, dus geen verrassingen achteraf.

Ervaren monteurs

De beste zorg voor je auto. Al onze monteurs hebben jaren aan ervaring.

Klaar terwijl je wacht

We helpen je snel weer veilig op weg. Vaak kun je wachten tot je auto klaar is.